
העלון הדיגטלי של עמותת שוטוקאן אושימה דוג’ו קראטה-דו בישראל
מהדורה מספר 5, אפריל 2023
פתח דבר
ברוכים הבאים למהדורה החמישית של עלון שוטו-כאן. בעלון הפעם, שיחות עם מתאמנים מארצות הברית ועד קיבוץ נצר סרני וכן עדכונים ממגוון האירועים של העמותה החודשים האחרונים.
תודה רבה לכל אלה שכתבו, התראיינו ותרמו תוכן להמדורה הזאת.
קריאה מהנה.

אימונים הבאים:
- אימון מיוחד חורף אמצע שבוע – מאי 31/5 – 2/6
- אימון מיוחד בצרפת עם משלחת שוטוקאן ישראל 18.05.23

דוג'ו אחד: אצל סאנדאן גבו וייס בנצר סרני
מאת סאנדאן גדעון גלבוע, עורך העלון
הגעתי לנצר סירני בשעת בוקר מוקדמת של יום שישי. אחרי שבוע של מזג אוויר סוער, השמש שוב זורחת על הדשא ועל עצי הזיתים העתיקים שמקיפים אותו. הקבוצה מתארגנת אט אט. “הבוקר רק חצי קבוצה”, מישהו אומר, ואני סופר כבר עשרים מתאמנים על הדשא בין העצים; בהמשך יצטרפו עוד כמה מאחרים. קבוצת המבוגרים של סאנדאן גבו וייס היא גדולה ויש הרבה חגורות לבנות דבר שתמיד משמח לראות.

קראטה - עניין של תזמון
ראיון עם דויד פלאט השודאן הוותיק ביותר בשוטוקאן
דויד פלאט הוא מראשוני המתאמנים בשוטוקאן ישראל אבל סביר שרובכם לא שמעתם את שמו עד עכשיו. פעמים רבות אנחנו מסתכלים הערצה על ותיקי שוטוקאן, הגודאנים המבוגרים שלנו שהקדישו את חייהם לקראטה. הם מהווים השראה עבורנו, ומושכים אותנו קדימה באימונים מיוחדים. אך יחד עם הערצה נוצר גם איזה מרחק, אנו חושבים לעצמנו טוב, לא כל אחד יכול להיות אלי כהן או פול אל עזרא או אריה לוי ואחרים שנראה כאילו הקדישו את חייהם לקראטה וללימוד שלו, אני לעולם לא אהיה כמותם. מבחינה זאת השיחה עם דויד פלאט מאוד מעניינת ומעודדת, הנה, אדם מן היישוב, שאינו מוכר לרוב המתאמנים אצלנו, אינו בעל דרגה רשמית בכירה ובכל זאת, מתאמן ברציפות כבר כמעט שישים שנה, וכפי שהוא מעיד, עבורו הקראטה היא דרך חיים. הסיפור של דויד ממחיש כמה הקראטה יכול להיות משמעותי בחיים של כל אחד מאיתנו.

על הצ'י באומניות הלחימה
מאת יודאן, טניה אגורסקי
כשאנחנו מתאמנים ומבצעים קאטות, קיהון או קומיטה אנו נחשפים לחשיבה של המזרח הרחוק דרך הגוף. חשיבה זאת, הייתה גם הבסיס של אומנויות הלחימה שמקורן במזרח הרחוק.
באימונים אנו משתמשים הרבה במושג צ’י כדי לתאר אנרגיה (בשפה הסינית צ’י, מבוטא קי בשפה היפנית). אנו חשים אותה באימון בגופינו וגם באינטראקציה עם יריב או עם קבוצה.
במאמר זה, ננסה להבין מה המשמעות של QI 氣/KI בחשיבה העתיקה של המזרח הרחוק.

עשרים עקרונות
מדור קבוע, מאת סאנדאן, מוטי סיבוני, דוג’ו גאולים, מיקי דותן, ירושלים
עקרון חמישי: המנטליות קודמת לטכניקה*
יום אחד החליט מאסטר החרב המפורסם בן המאה ה-16 Tsuka-hara Bokuden לבחון את יכולות של ילדיו. ראשון, הוא קרא לבנו הבכור ,Hikoshiro אל תוך החדר. כאשר Hikoshiro דחף את הדלת, הוא חש שהיא כבדה מהרגיל. תוך כדי מישוש לאורך הסף העליון של הדלת בידיו, הוא מצא והסיר משענת ראש כבדה מעץ שהושמה שם, בזהירות השיב אותה למקומה לאחר שנכנס אל החדר.

אימונים אחרונים
בחודשים האחרונים, קיימה העמותה מגוון גדול של אירועים, אימונים משותפים, ביקורי ביכרים בדוג’ואים השונים. הנה הצצה לכמה מהם.
אימון שחורות מרץ 2023
מאת סאנדאן גדעון גלבוע
בתחילת מרץ, נערך אימון שחורות בדוג’ו תל אביב בהובלת גודאן יניב פסו. האימון התחלק לעבודה על קאטה וקומיטה. החימום החל בעבודה על קאטות היאן, כשהמטרה היא לפתח תחושות שונות בתוך העבודה על הקאטה:

עלון שוטו כאן
עורך: גדעון גלבוע
רוצים לכתוב, להתראיין, להזמין אותנו לאימון אצלכם בדוג’ו? אנא פנו אלינו:
| gngilboa@gmail.com | 054-5664485
