שאלות נפוצות

היתרונות של אימון קראטה רבים. מבחינה פיזית זה משפר כוח, קואורדינציה, סיבולת, שיווי משקל וגמישות. קיים תעוד רב המעיד כי פעילות גופנית סדירה יכולה לשפר את האיכות ותוחלת החיים וגורמת לאנשים להרגיש ערניים יותר ומאושרים ויותר. כל מה שאתה עושה בחיים הופך להיות קצת יותר קל בגלל תרגול קראטה.

קראטה מאמן את המוח, כמו גם את הגוף, וכתוצאה מכך מודעות עצמית משופרת, משמעת, ביטחון עצמי וכוח הרצון. לא רק תהיה בטוח יותר שאתה יכול להגן על עצמך, גם הביטחון העצמי שלך להתמודד עם חוויות החיים יגדל.

אחד מהתרגומים של הסמל היפני לאומנויות לחימה ( “bu” ב” בודו “) הוא” לעצור את הסכסוך “. זוהי מטרה פילוסופית לאמן לחימה, אך אינה חלה רק על סכסוכים חיצוניים. תוצאות אימוני קראטה יחלישו סכסוך בתוך עצמך כתוצאה של מה שבדרך כלל מכונה “הרמוניה פנימית” ו “כוח פנימי”.

לא. אין צורך בנסיון קודם. אם יש לך נסיון קודם באמנות לחימה כלשהי אתה בהחלט גם מוזמן להצטרף אלינו.

כל אדם כמעט בכל גיל יכול להתאמן בקראטה. נשים וגברים כאחד. הקראטה מתפתח אצל כל אחד .מהנקודה בה הוא מתחיל בין אם בגיל ילדות או בגיל מתקדם וכל אחד מתאמן ומתפתח בקצב שלו על פי יכולתו הפיזית

מתחילים (ומתקדמים לצורך העניין) צריכים לקיים לוח הזמנים של אימונים סדירים ועקביים על מנת ללמוד טכניקות יעילות ולא לפתח יותר מדי הרגלים רעים. באופן כללי, ככל שאתה מתאמן יותר תוכל ללמוד מהר יותר. שלוש פעמים בשבוע היא יעד סביר למתחילים לשאוף אליו. פעמיים בשבוע זה בסדר, אבל הלמידה היא איטית יותר. פחות מפעמיים בשבוע ההתקדמות היא איטית מאוד ועלולה ליצור הרגלים רעים.

חשוב שהמתחילים לא יצפו לתוצאות מיידיות! קראטה דורש סבלנות והתמדה – זה לוקח שנים להיות בקיאים לא משנה כמה פעמים אתה מתאמן. עליך גם לאזן אימונים עם החיים שלך. אין להזניח דברים אחרים כתוצאה מאימון יתר.

זה תלוי בבגרות ותשומת לבו של הילד, אשר יכול להשתנות במידה רבה בין אנשים. עבור רוב הילדים, גיל 8 צריך להיחשב כמינימום וסביב גיל 10 כגיל התחלה אופטימלי.

כדאי לציין שקיים ויכוח על הערך של לימוד אומנויות לחימה לילדים צעירים מאוד.

קראטה יכול להיות מתורגל בכל גיל, כל עוד אדם הוא בריא יחסית. בדיקה גופנית ואישורו של הרופא הוא רעיון טוב לכל מי שמעל גיל 50. אנשים מבוגרים לא יכולים להיות חזקים , מהירים או גמישים כמו מישהו בן 20, אבל הם עדיין יכולים להתאמן בקראטה בקצב שלהם ולהפיק תועלת פיזית ורגשית גדולה מאד.

אימוני הקראטה באסכולת שוטוקאן קראטה-דו הם מאוד קפדניים. חבורות ושרירים כואבים אינן דבר נדיר. פציעות חמורות מאוד נדירות; עם זאת, הקראטה שם דגש על שליטה פיזית ונפשית, כמו גם כבוד לשותף שלך לאימונים. הטכניקות מבוקרות במהלך תרגילי האימונים שלנו או במהלך תחרויות. התוצאה היא שבפועל קראטה מסורתי הוא משמעותית בטוח יותר מענפי ספורט רבים אחרים כגון כדורסל וכדורגל.

היכולת להגן על עצמך מפני התקפות תלויה בגורמים רבים. אין ספק, ככל שאתה מתאמן, תהפוך למסוגל יותר. ההסתברות להצלחה היא ביחס לכח והיכולת של המגן לעומת זו של התוקף (ים). חשוב להבין; עם זאת, כי אין ערבויות! מתחיל, יכול להתמזל מזלו או אדם מתקדם בקראטה יכול להיתפס לא מוכן ברגע קריטי. אי ודאות זו היא אחת הסיבות המעשיות מדוע אסטרטגיות שתפחתנה את הסיכוי לקונפליקט הן חשובות יותר להגנה עצמית מאשר תעוזה פיזית.

מעבר לכל זה, נדרשות מספר שנים (בניגוד לשבועות או חודשים) לפני שהוא או היא מתחילים להיות בקיאים בקראטה. כאן טמונה הסכנה של מה שנקרא “קורסי הגנה עצמיים” הרבים הפועלים בדרך כלל מ-6 עד 8 שבועות. שום דבר בעל ערך בר קיימא גדול אינו מגיע בקלות או במהירות. הדבר החשוב ביותר שקורס קצר יכול ללמד אותך על הגנה עצמית הוא כמה פגיע אתה באמת אם תותקף ושאתה צריך להיות מאוד זהיר לגבי סביבה מסוכנת. הערך של כל הטכניקות הפיזיות הנלמדות בקורס כזה מוטל בספק.

שוב, זה תלוי ביכולת של תלמיד הקראטה הבודד. הלוחמים המיומנים ביותר בעולם, שמתאמנים כל הזמן והקדישו את חייהם לשליטה באמנות, הם בהחלט מסוגלים להתגבר על תוקפים מרובים, בדרכים שונות ברוב הנסיבות. המפתח לזה הוא תזמון, רפלקסים, ודיוק, כמו גם פיתוח כוח מספיק כדי להשבית תוקף במכה אחת. כתלמיד קראטה ממוצע עם רק כמה שנים של ניסיון ייתכן שלא תוכל לעשות את כל הדברים שאתה רואה בטלוויזיה, אבל ידע בקראטה יכול בכל זאת להציל את חייך.

קידה היא מחווה של חסד וכבוד לאדם אחר. מנהג נפוץ בקרב תרבויות מזרח, אין לנו מקבילה אמיתית כאן במערב. קידה היא ברכה והכרה בערכו של אדם אחר. על תלמידי קראטה לאמץ פילוסופיה שכל בני האדם ראויים לכבוד. ללמוד לכבד את הזולת הוא בעל חשיבות עליונה להבנה נכונה של אומנויות לחימה. כוח פיזי ונפשי גדול חייב להיות מקוזז על ידי הרגל של לשים אנשים אחרים לפני עצמך, אחרת תלמידי קראטה יכולים בקלות להפוך לבריונים. אז כפי שאנו שואבים כוח עם פוטנציאל לפגוע באחרים, אנחנו גם נשתדל להיות אנשים טובים. קידות וצורות אחרות של התנהגות באומנויות לחימה הם כלים שיסייעו לתלמיד קראטה להפוך נדיבות לב להרגל.

תלמידים מתחילים מתקדמים בסולם דרגות “קיו”. הם בדרך כלל עולים בדרגה או יותר בכל 6 חודשים. מדרג דרגות הקיו בשוטוקאן קראטה-דו הן:

מתאמן מתחיל בקיו 9 ועולה בדרגה ככל שמספר ה”קיו” יורד-
חגורה לבנה: קיו 9 עד קיו 4
חגורה חומה – קיו 3, קיו 2, קיו 1
שישה חודשים לאחר שהתלמיד השיג קיו 1, הוא יכול לגשת לבחינה עבור דרגות “דאן”- חגורה שחורה (עליו לעמוד בתנאים נוספים כגון השתתפות באימונים מיוחדים, המלצת המורה הישיר וכו’). כל רמה של חגורה השחורה דורשת יותר ויותר זמן להשגה. דרגות ה”דאן” הן:
דאן 1 – שודאן
דאן 2 – נידאן
דאן 3 – סנדאן
דאן 4 – יודאן
דאן 5 – גודאן (הדרגה הגבוהה ביותר המוענקת בשיטת אושימה שוטוקאן קראטה-דו

לכל אומנויות הלחימה ההתמחויות המיוחדות להן ואופי ייחודי. שוטוקאן קראטה-דו הוא קראטה מסורתי שמתמחה בטכניקות התקפה והגנה שונות באמצעות הידיים והרגליים. עם זאת, יש הרבה חפיפה עם אומנויות לחימה אחרות. לדוגמא, אנחנו גם גורפים, מטילים ומיישמים טכניקות ריתוק ונעילה. בשוטוקאן, אתה לא תראה הרבה טכניקות של ספינינג וקפיצות וירטואוזיות הפופולריות בסרטי אמנויות לחימה. כן תראה טכניקות חזקות ויעילות.

About us

Phasellus sodal dictum dolor quis fringilla. Nunc accumsan velit sit amet enim maximus solsodales.

Our mission

Etiam fringilla lobortis risus, sed accumsan enim rutrum vel. Aenean iaculis magna libero, at blandit augue rhoncus sed.

Our offer

  • sed accumsan enim rutrum
  • Etiam fringilla lobortis
  • Aenean iaculis magna
USAIsrael
נגישות